Reagujte na vreme i sprečite opasno stanje dehidratacije!

Rešenje

Počnite sa nadoknadom tečnosti i elektrolita odmah po pojavi prvih simptoma stomačnog virusa.

Samo voda nije dovoljna! U vodu dodajte O.R.S. šumeće tablete za rehidrataciju i brzo i sigurno sprečite opasne posledice dehidratacije.

O.R.S. šumeće tablete za rehidrataciju sadrže idealan odnos elektrolita koji omogućava organizmu da apsorbuje vodu.

Prijatan ukus O.R.S. šumećih tableta za rehidrataciju čini ih pogodnim za primenu čak i kod dece koja često odbijaju rastvore za rehidratacuju zbog neprijatnog ukusa.

Opasnost od dehidratacije

Dehidratacija je opasno, čak i životno ugrožavajuće stanje kada naš organizam nema dovoljno vode i elektrolita za obavljanje normalnih funkcija. Veoma se često javlja kao posledica dijareje, povraćanja i povišene temperature kod stomačnog virusa. Posebno je opasna za decu, starije i osobe oslabljenog organizma. Simptomi dehidratacije su žeđ, suva usta, smanjena količina i tamnija boja urina, slabost, konfuzija, vrtoglavica…

Reagujte na vreme i sprečite opasne simptome!

Stomačni Virusi

Stanje koje nazivamo “stomačni virus” ili “stomačni grip” predstavlja infekciju naših organa za varenje koje prate simptomi kao što su proliv, mučnina, povraćanje, grčevi u stomaku i povišena temperatura. Najčešći uzrok obolijevanja od “stomačnog virusa” je kontakt sa obolelom osobom ili zaraženom hranom. Uz ispravnu negu za vreme bolesti “stomačni virus” najćešće prolazi bez komplikacija. Međutim, uz izostanak adekvatne nege, naročito kod dece ili imunokompromitovanih osoba može biti veoma opasan, čak i smrtonosan.

© 2022 Zentiva d.o.o. Sva prava zadržana. Made with love by Effective.

Kliknite za poručivanje od naših partnera: